Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünya devi şirketlerin teknolojiye yatırımları tam gaz sürerken, bu alanda son haber de danışmanlık ve denetim firması EY’den geldi. Şirket, mevcut yatırımlarına ek olarak finansal servisler, siber güvenlik, risk yönetimi, yönetilen servisler, yazılım servisleri, dijital vergi ve denetim servisleri gibi teknoloji temelli yatırımlara önümüzdeki iki yıl için 1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Banking Tech’in haberine göre, EY benzer ölçekte bir yatırımı insan kaynağına da yaparak, küresel müşteri teknoloji direktörü (CCTO) olarak Nicola Morini Bianzino’yu, küresel bilgi teknolojileri direktörü (CIO) olarak Steve George’u, küresel bilgi ve güvenlik direktörü (CISO) olarak ise Barbara O’Neill’ı transfer etti.

 

BLOCKCHAIN VE YAPAY ZEKA YATIRMLARI

Daha önce Accenture, Citi ve ABR Benefit Services gibi devlerde yönetici olarak çalışmış olan bu üçlünün, EY’nin planladığı kapsamlı teknoloji çalışmalarına öncülük etmesi planlanıyor. İnsan kaynağına yapılan yeni yatırımların, inovasyona yapılan küresel yapay zeka ve blockchain laboratuvarları gibi yeni yatırımları da desteklediğini belirten EY, yakın dönemde teknoloji tarafında oldukça hareketli bir profil çizdi. Kripto varlıklar ekosistemine özel çözümler geliştiren Kaliforniya merkezli Elevated Consciousness adlı girişimin teknoloji varlıklarına ve buna ilişkin patentlerini geçtiğimiz ay satın alan EY, daha önce de BNP Paribas ALM Treasury ile birlikte bir blockchain pilot testine imza atmıştı.