Advertisement
HABERLER ABONE OL

 

ABD’li SS&C Technologies, veri sağlayıcı fintech şirketi Intralinks Holdings’i 1.5 milyar dolara satın alıyor. SS&C’nin Intralinks Holdings’i Siris Capital Group’tan alacağı açıklandı. Fintechistanbul’da yer alan habere göre, satın alma bedelinin 1 milyar doları nakit, 500 milyon doları ise SS&C hisseleri karşılığında ödenecek. Siris’in kurucu ortağı ve yönetici partneri Frank Baker’ın da bu alım sonrası SS&C yönetim kuruluna katılması bekleniyor.

‘İYİ BİR NOKTADAYIZ’

Intralinks, bankacılık, anlaşma yapma ve sermaye piyasası toplulukları için bir veri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor. Firma, özel sermaye ve koruma fonu çalışanları için bir yatırımcı iletişim platformu sunuyor. SS&C Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Bill Stone, konuyla ilgili, “Intralinks ve SS&C, sektörün en büyük müşterilerinin çoğunu paylaşıyor ve birlikte, büyük bankaların, alternatif fonların ve belgeleri evrak odaklı, ortak çalışmaya uygun iş akışlarında otomatik hale getirme gayesi güden diğer şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak için iyi bir noktadayız” değerlendirmesinde bulundu.

1 MİLYAR DOLAR KREDİ KULLANILDI

Intralinks 2017 yılında toplam 303 milyon dolar gelir elde etti ve Ebitda’yı 115 milyon dolar olarak ayarladı. 30 Haziran 2018 itibarıyla on iki aylık toplam geliri 325 milyon dolar olarak belirlendi ve böylelikle yüzde 9 büyüme elde etti. SS&C, bu satın alma için Deutsche Bank, Citigroup, RBC Capital Markets ve Credit Suisse’den 1 milyar dolara kadar finansman sağladı. Yılın dördüncü çeyreğinde kapanması beklenen satın alma işlemi sonucunda işten çıkarma yapılıp yapılmayacağı konusunda şimdilik bir bilgi paylaşılmadı. SS&C geçtiğimiz ay da finansal hizmetlerde dış kaynak kullanımı için daha fazla pazar fırsatı yakalamak için DST Systems’i 5.4 milyar dolara satın alacağını açıklamıştı.