Advertisement
HABERLER ABONE OL

Akbank Strateji ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, günümüzde değişimin artık çok hızlı olduğunu söyledi. Bloomberg HT'de Finansal Teknoloji programına katılan Yüce, eskiden annelerin babaların çocuklarının geleceğini düşündüğü hatırlatarak, "Artık insan ömrü uzuyor. Hayat uzadıkça, değişim de bu kadar hızlı olunca aslında herkesin kendi işinin nereye doğru gideceğini de hızlı bir şekilde düşünüp ona göre sonuç üretmeye yönelik hazır olması gerekiyor" diye konuştu.

 

'ASIL FIRSAT İNSAN+MAKİNE SÜPER GÜCÜNDE'

Bunların hepsini yaparken de 'Teknolojinin girmeyeceği yerlere insanları yerleştirelim' diye bir bakış da olduğunu kaydeden Yüce, bundan ziyade iş dünyası, makine ile insanın güçlerini birleştirip, birbirleriyle en iyi şekilde etkileşecekleri iş modellerini, süreçlerini, akışlarını, ürün ve hizmetleri ürettiğinde gelecekte fark yarabileceğini ifade etti. Yüce, asıl fırsat alanının insan + makine 'süper gücü'nde olduğunu sözlerine ekledi.   

'İŞ MODELLERİ VE İŞ GÜCÜ BUGÜNDEN KURGULANMALI'

'Gelecekte bizi nasıl bir iş yaşamı bekliyor' sorusunun aslında içinde biraz da endişe barındıran bir soru olduğunu belirten Yüce, bunun da çok doğal bir şey olduğunun altını çizdi. Teknolojini çok hızlı olduğunu ve etkisinin işin tanımını ve niteliğini değiştirir nitelikte olduğunu kaydeden Yüce, "İnsan olarak bunu somutlaştırmakta da çok güçlük çekiyoruz" dedi. Burada insanların iki tür tepki verdiğini ifade eden Yüce, birinci tür tepkinin 'Benim işim etkilenmez' diyenler olduğunu, diğerinin ise paralize olup hiç bir şey yapmanlar olduğunu söyledi. Bu iki grubun bu noktada hiç bir şey yapmadığını kaydeden Yüce, "Ben iş modellerini ve iş gücünü bugünden kurgulamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.