Advertisement
HABERLER ABONE OL

Güney Kore Blockchain Birliği, Gwangju şehrindeki yetkilileri etrafında toplayıp, şehri özelleştirilmiş bir kripto alanına çevirmek istiyor. Blockchain Türkiye Platformu'nda yer alan ve CCN’in haberine dayandırılan bilgiye göre, bunun sonucunda şehirde bir milyondan fazla yeni iş olanağı oluşması bekleniyor.

Kore Blockchain Kurumsal Tanıtım Derneği’nin açıklamalarına göre, Güney Kore’nin en büyük altıncı şehri, özel bir kripto para alanına dönüşecek ve sayısız iş imkanı sağlayacak. Bu amaç doğrultusunda haziran ayında Universal Group ortaklığıyla kurulan Blockchain Kurulu, Gwangyu belediye başkanı Lee Yong-Sub ve şehrin politikacıları ile birlikte kendine bir lobi yaratmaya çalışıyor.

BİR MİLYONDAN FAZLA İŞ OLANAĞI

Yapılan açıklamaya göre, şehrin ayrıca kripto paralar için özel bir yönetmeliğe sahip olacağı belirtiliyor. Bu gelişmelerin sonucunda şehirde bir milyondan fazla yeni iş olanağı oluşacağı düşünülüyor. Habere göre, Universal Group’un baş yöneticisi Kim In-Ki, konuyla ilgili Estonya ve Malta üzerinden örnekler vererek, yapılmak istenenleri anlattı. Kim In-Ki yaptığı açıklamada: "Estonya ve Malta, blockchain şirketlerine kendi şehirlerinde yatırım yapmaları için destek olarak dördüncü endüstriyel devrimin öncüleri oldu. Böylece sonraki süreçte ortaya çıkan muazzam sayıdaki iş olanaklarından da faydalanıp, durumun keyfini çıkardılar. Hükümetimiz bu yeni devrimi kaçırmak istemiyor. Bu yüzden özellikle imalat, otomotiv ve gemi üretimi alanları ile yakından ilgilenerek, bu alanlar için yeni iş olanakları oluşturmak istiyor” diye konuştu.