Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye bankacılık ve finans sektörünün ortak çabalarıyla Bankalararası Kart Merkezi (BKM) çatısı altında hayata geçirilen TROY, 2.5 yılı geride bırakırken dikkat çeken bir başarıya imza attı. Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan, alışveriş yapmayı ve ATM'den para çekmeyi sağlayan teknolojik altyapı ve marka olan TROY, 2018 sonu itibariyle 8 kat büyüyerek 7 milyonu aşkın kart adedine ulaştı.

'SİSTEME YENİ GİREN KULLANICILARLA BÜYÜDÜ'

TROY'un geride bıraktığı 2018 yılını değerlendiren Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko; BKM verilerine göre Türkiye'de kartlı ödemelerin, mevcut kart kullanıcılarının daha çok harcama yapmasıyla değil, sisteme yeni giren kullanıcı adedindeki artışla büyüdüğünü söyledi. “Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY olarak amacımız, finansal kapsayıcılığı artırarak henüz kartlı ödemeleri kullanmayan 20 milyonu aşkın kişiye temas etmek. Bugün Türkiye'nin istisnasız tüm illerindeki kişilerde toplam 7 milyon adet TROY logolu kart bulunuyor. TROY'un ulaştığı 7 milyonun büyük çoğunluğu ise daha önce hiç kart kullanmamış kişilerden oluşuyor. 2019 yılı için hedefimiz ise 17 milyon kartın sağ alt köşesine yerleşmek” diye konuştu.

 'KULLANICILARIN YÜZDE 70'İ 35 YAŞIN ALTINDA'

TROY logolu kart sahiplerinin demografik bilgilerine bakıldığında, yüzde 70'inin 35 yaşın altında olduğunu belirten Canko; bu kişilerin öğrenci, çalışan ve ev hanımlarından oluştuğunu ifade etti. 

2018 yılında kart kullanıcılarına verilen her 100 karttan 28'inin TROY logolu olduğunu belirten Dr. Soner Canko, “TROY kartların kullanıcılarla buluşmaya başladığı 2017 başından itibaren TROY logolu kart adedi istikrarlı bir şekilde arttı ve 2018 yılında cüzdanlarda yer alan her 4 karttan 1'i TROY oldu” dedi.

TROY kart sahipleriyle ilgili büyük resme bakıldığında iki kritik çıktıya ulaşıldığını vurgulayan Canko, şöyle konuştu: “Öncelikle daha önce kartı olan değil, hiç kart kullanmamış kişilerin TROY sahibi olduğunu görüyoruz. Bu kişiler ‘banka kartı' alarak, hesaplarındaki kadar harcama yapıyor ve kartlarını ‘ödeme' aracı olarak kullanıyorlar.  Tüm bunlar da finansal kapsayıcılık anlamında ulaşmak istediğimiz hedefle uyumlu olduğumuzun net bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde de altını çizdiğim bu iki nokta temel prensiplerimiz olacak şekilde daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de sadece üyelerimizle değil, pek çok sektörde karar verici isimler ve resmî kurumlarla birlikte toplumun kart kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi ve kart kullanımının yaygınlaştırılması için omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz.”