Advertisement
HABERLER ABONE OL

Blockchain teknolojisine olan ilgi ve yatırımlar tam gaz sürerken, JPMorgan global araştırmalar yöneticisi Joyce Chang'dan, blockchainin bugünü ve yarına ilişkin önemli tespitler geldi.   Bloomberg’e konuşan Chang'dan, blockchain teknolojisinin hala kurumsallaşmadan uzak olduğunu ve sektörler arasında benimsenmesi için bazı aşması gereken engeller olduğunu söyledi. Blockchain adaptasyonuna teknolojinin verimlilik sağlayacağı belirli özelliklere sahip endüstriler tarafından öncülük edildiğini vurgulayan Chang, ticaret finansını örnek vererek blockchain teknolojisinin önümüzdeki üç ila beş yıl arasında belirli bir etkiye sahip olacağının beklendiğini kaydetti.

'KATILIMCI BANKA SAYISI 157'Yİ GEÇTİ'

Chang, JPMorgan’ın blockchain’e dayalı bankalararası veri ağının büyüdüğünü ve şimdiden 157 katılımcı bankayı geçtiğini bildirdi. Chang, bununla birlikte teknolojinin sektörler arası ve dönüşümsel değişimler sunabilmesi için aşamalı olarak ele alınması gereken kilit engellerin veri gizliliği ve güvenliği ile ilgili yasal konular olduğunu ve hala üzerinde çalışıldığını vurguladı. Bu sorunların çözülmesinin zorluğu göz önüne alındığında, teknolojiyi uygulamadaki temel odağın belirli alanlarda hala sınırlı kaldığını belirten Chang, bazı endüstrilerin önünde teknoloji için bu aşamada tedarik zinciri ve lojistik gibi önemli güçlükler olduğunu ifade etti.

'SON DÖNEMDE HIZ KAZANDI'

Öte yandan, ticari belgeleri dijitalleştirmek ve çoklu ticaret finansman süreçlerini otomatikleştirmek için blockchain teknolojisini kullanmak son aylarda hız kazanırken, ocak ayında Standard Chartered’ın Singapur birimi, blockchain ile çalışan ilk ticaret finansmanı anlaşmasını tamamladı. Standart Chartered ayrıca HSBC ve BNP Paribas gibi bankalar ile birlikte, geçen yıl eTrade Connect adlı bir blockchain ticaret finansmanı platformunu birlikte geliştirmiş olan büyük bankalardan.