Advertisement
HABERLER ABONE OL

Teknolojinin sadece iletişim ile sınırlı kalmaması ve bütün iş süreçlerine yansıması gerektiği kaydeden Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, teknolojinin bu şekilde büyümeye katkı sağlayacağını ifade etti. BloombergHT televizyonunda Finansal Teknoloji programına katılan Yaşar, Türk sigorta sektörünün hem teknolojik altyapı hem de ürün çeşitliliği anlamında dijital dönüşüm konusunda dünyada hatırı sayılır bir yerde olduğunu vurguladı. Raporların global sigorta sektöründe yüzde 3'lük büyüme öngördüğünü belirten Yaşar, Türkiye'de sigorta sektörünün daha hızlı büyümesi ve dünya sıralamasındaki 37'ncilikten daha üst basamaklara çıkması için teknolojiden daha etkin şekilde faydalanıyor olması gerektiğini söyledi.

  

'TSB, SEKTÖRÜN İHTİYACI OLAN BİR ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ'

Türkiye Sigorta Birliği (TSB)  geçtiğimiz haftalarda düzenlediği ve sektörün önümüzdeki dönemine ışık tutan çalıştayına da değinen Yaşar, "Bu çalıştay sektörün ihtiyacı olan bir çalıştaydı. Ana panelin konusu sektördeki dijital dönüşüm ve yeni teknolojilerdi. Blockchain ve yapay zeka gibi bir çok konuda yurtdışından alanında uzman konuşmacılar geldi. Bu çalıştay da bize gösterdi ki, Türk sigorta sektörü bir bütün olarak kendini ve aracılarını geleceğe hazırlıyor. Stratejilerini ortaya koyuyor" diye konuştu.

Teknolojinin sadece iletişim ile sınırlı kalmaması ve bütün iş süreçlerine yansıması gerektiği kaydeden Yaşar, teknolojinin bu şekilde büyümeye katkı sağlayacağını ifade etti. Yaşar, Türk sigorta sektörünün hem teknolojik altyapı hem de ürün çeşitliliği anlamında dijital dönüşüm konusunda dünyada hatırı sayılır bir yerde olduğunu vurguladı. Yaşar, "Burada yapılması gereken teknolojiyi bir araç olarak kullanmaktan ziyade, iş süreçleriyle birleştirmek ve kendi toplum yapımıza ve sigortalılarımızın beklentilerine uygun anlaşılır ürünlerle sigortalıyı buluşturmamız gerekiyor" dedi.

'3 INSURTECH FİRMASINI BÜNYEMİZE KATTIK'

Türk sigorta sektörünün, dünyada sektörün geleceğini şekillendirecek teknolojiler olarak sıralanan drone, blockcahin, yapay zeka, telematik, robotik süreç otomasyonu ve nesnelerin internetini kullandığını kaydeden Yaşar, şirketlerin kendi ihtiyaçlarına bağlı olarak bu teknolojilerin büyük çoğunluğunu kullandığını söyledi.  Türkiye'de çok sayıda fintech ve insurtech firmalarının oluşmaya başladığını ve sektör şirketlerinin bu şirketlerle işbirliğine gittiği belirten Yaşar, "Şirket olarak biz geçtiğimiz haftalarda 3 tane insurtech firmasını bünyemize kattık. Sektörde de bir çok şirket bu konuda kaynak ayırıyor, yatırım yapıyor. Bunların içinden de başarılı örnekler çıktığını görüyoruz" diye konuştu.

'SUİSTİMALLERİN TESPİTİ VE CAYDIRICILIK AÇISINDAN ÖNEMLİ'

Dijitalleşmenin bazen sadece internetten poliçe satmak olarak algılandığını ifade eden Yaşar, "Sigortacılığın dijitalleşmesinden bizim kastımız, aracılarımızla birlikte tüm süreçlerin dijitalleşmesi" dedi. Yaşar, suistimallerin tespit edilmesi, engellenmesi ve caydırıcılık açısından da teknolojinin sektör için çok önemli olduğunun altını çizdi.