Advertisement

ZORLU ENERJİ
Zorlu Enerji Grubu'nun İsrailli ortakları ile geçtiğimiz yıl devreye aldığı Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali'nden sonra Ashdod Kojenerasyon Doğal Gaz Santrali de enerji üretimine başladı. Zorlu Enerji Grubu'nun yüzde 42,15 oranında ortak olduğu Ezotech Electric Limited Şirketi tarafından inşa edilen Ashdod Doğal Gaz Kojenerasyon Santrali, 55 MW elektrik ve 40 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahip. İsrail'in Ashdod şehrinin kuzey bölgesinde bulunan santral, yaklaşık 110 milyon dolarlık bir yatırımla devreye alındı

İDAŞ
İdaş Yönetim Kurulu varlık satışını onayladı. Haberden sonra şirketin hisseleri açılışta yüzde 18 artış gösterdi. 

AKFEN HOLDİNG
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın 22.12.2015 tarihinde Akfen Holding A.S.(Sirket)payları ile ilgili olarak 11,76 TL-12,53 TL fiyat aralığından 231.419 adet alış işlemi gerçekleştirdiğini duyurdu. Akın'ın bu işlemle birlikte şirket sermayesindeki payı 22.12.2015 tarihi itibarıyla yüzde 79,36 ve oy oranı yüzde 84,12 seviyesine ulaştı. 

AKYÜREK PAZARLAMA
Akyürek Pazarlama icra takibi konusunda bilgilendirmede bulundu. Şirketten yapılan açıklamada Yapı Kredi Faktoring'in şirket lehine İstabul 9. İcra Müdürlüğü'nün 2015/29042 sayılı dosyası ile başlatılan icra takibindeki üçüncü şahıslara gönderilen haciz ihbarnameleri fesh edildiği, diğer icra dosyaları ile ilgili fesih işlemlerinin de devam ettiği belirtildi.

ZİRAAT BANKASI 
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2016 sonunda yurtiçinde bir girişim sermayesi iştiraki ve Ziraat Sigorta'dan bağımsız bir tekafül şirketi kuracaklarını açıkladı. Aydın, Balkanlar'daki varlıklarını artırmak amacıyla küçük ölçekli satın almalar yapabileceklerini de belirtti. Aydın, Bahreyn'de off-shore banka açacaklarını bildirdi.