Advertisement

AKFEN HOLDİNG

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin yüzde 20'sinin EBRD tarafından devralınmasına işlemi ile ilgili Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldı.

AKBANK

Akbank, 1.2 milyar dolar tutarındaki sendikasyonun yenilenmesi için yetki verdi

ANADOLU CAM

Anadolu Cam Soda Sanayi'de yaklaşık yüzde 9.7 hisseye denk gelen 64 milyon nominal payı, pay başına 4.5 TL fiyatla satacak. Anadolu Cam dün akşam KAP'a yaptığı açıklamada Soda Sanayi'de sahip olduğu payların bir kısmının BIST Toptan Satışlar Pazarı'nda satışı için Borsa İstanbul'a müracaat ettiğini duyurdu. Satışa ilişkin detaylar ise, işlem için yatırım kuruluşu olarak yetkilendirilen Ünlü Menkul Değerler tarafından bu sabah KAP'a yapıldı. Anadolu Cam'ın 660 milyon lira ödenmiş sermayeli Soda Sanayi'de yüzde 12.55 hisseye denk gelen payı bulunuyor.

ALSİM ALARKO

Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko'nun KDV hariç 42.4 milyon euro tutarında sözleşme imzaladığını duyurdu. Alarko'dan KAP'a yapılan açıklamada, söz konusu sözleşme ile şirketin "Ankara Metroları İlave Elektromekanik İşleri Yapım Projesi"ni Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne karşı taahhüt ettiği belirtildi.

GERSAN ELEKTRİK

Gersan Elektrik, İstanbul Yeni Havalimanı projesi kapsamında iki ayrı sözleşme imzaladı. KAP'a yapılan açıklamaya göre İstanbul Yeni Havalimanının yap-işlet-devret modeli çerçevesinde yaptırılmasına ilişkin proje kapsamında "Topraklama ve Yıldırımdan Korunma Sistemleri Elemanları Ve Aksesuarları" temin ve tedariki konusunda EHA Adi Ortaklığı (Elmak Enerji Yatırım İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. - Hipot Enerji Madencilik Ve İnşaat A.Ş. - Armin Elektrik İnşaat San. Ve Tic. A.Ş.) ile Gersan Elektrik Tic. Ve San. A.Ş. arasında 4 yıl süre ile sözleşme kapsamındaki malzemelerin temin ve tedarik edilmesi amacıyla sözleşme imzalandı.

ERDEMİR DEMİR ÇELİK

Erdemir, fabrika sahası içerisinde mülkiyeti hazineye ait taşınmazlar için tebliğ edilen ecrimisil için itirazsız peşin ödeme yolu tercih etti.

AYGAZ

Deutsche Bank, Aygaz için fiyat hedefini 10,78 TL'den 11,20 TL'ye yükseltti.