Advertisement

TURKCELL

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Kuruöz, 2018'e kadar 18 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirterek, "Yatırımlarla direkt ve dolaylı olarak sektörde 175 bin kişiye ek istihdam olanağı sağlanacak" dedi.

Kuruöz, düzenlediği basın toplantısında, Turkcell olarak 4,5G'de iddialı olduklarını ve fark yaratacaklarını ifade ederek, 1 Nisan'dan sonra mobil iletişimde en yüksek hızı ve kapasiteyi operatör olarak kendilerinin vereceğini söyledi.

TSKB

TSKB Genel Müdürlüğüne Suat İnce atandı. Suat İnce İş Bankası'nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.  

TSKB'nin söz konusu açıklaması şöyle:

1- Bankamız Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Özcan Türkakın, 31.03.2016 tarihi itibariyle Bankamız Yönetim Kurulundan ve Genel Müdürlük görevinden emeklilik nedeniyle ayrılacak olup, Yönetim Kurulumuzca, boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine 01.04.2016 tarihi itibariyle Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi çerçevesinde Sayın Suat İnce'nin seçilmesine, Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sayın Suat İnce'nin gerekli yasal başvuru ve izinlerin alınmasını takiben Genel Müdürlük görevine atanmasına, 

2- Esas Sözleşmemiz çerçevesinde Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sayın Adnan Bali'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ve Sayın Kemal Serdar Dişli'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na yeniden seçilmelerine karar verilmiştir.

MARTI OTEL

Martı Otel, Denizbank ile kredilerin yapılandırılması için mutabakata vardı.

GÖZDE GİRİŞİM

Gözde Girişim bağlı ortaklığı Azmüsebat Çelik'te sermayenin yüzde 48.81'ine denk gelen payları 24.4 milyon dolara satın alırken, aynı tutar karşılığında Çelik Sınai Ürünler'deki yüzde 48.81 payını sattı. Bu işlemle Gözde Girişim'in Azmüsebat Çelik'teki payı yüzde 97.61'e yükseldi, Çelik Sınai Ürünler'de ise payı kalmadı.

GLOBAL LİMAN

Global Liman İşletmeleri, Venedik Kruvaziyer Limanını işleten Venezia Terminal Passeggeri'nin hisselerinin yüzde 53'üne sahip olan APV Investmenti hisselerinin yüzde 66.98'inin satışına ilişkin ihaleye bir uluslararası bir konsorsiyum üzerinden bağlayıcı teklif verdi. Konu ile ilgili açıklama şirketin ana ortağı Global Yatırım Holdimg tarafından dün akşam KAP'a yapıldı.

İSDEMİR

İsdemir payları, 28 mart'tan itibaren Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda işlem görmeye başlayacak.