Advertisement

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın UEFA kulüp lisans başvurusu için Türkiye Futbol Federasyonu'na sunduğu 1 Haziran - 31 Aralık 2015 dönemi zararı 29,8 milyon TL oldu. Önceki dönemde bu rakam 56,3 milyon TL olarak gerçekleşmişti.  

THY

Türk Hava Yolları, 22 Mart'ta Brüksel Havalimanı'nda meydana gelen patlamadan dolayı, 24 Mart ve 15 Nisan (dahil) arasındaki Brüksel çıkışlı ve varışlı tüm seferlerinin iptal olduğunu duyurdu. THY'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Seferleri iptal edilen yolcularımız Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf veya Köln uçuşlarına ücretsiz değişiklik yaptırabileceklerdir" denildi.

LOGO YAZILIM

Logo Yazılım Romanya'da faaliyet gösteren yazılım şirketi Totalsoft'un alımı için bağlayıcı olmayan görüşmelere başladığını duyurdu.

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, görüşmelerin Ferabosco Investments Limited and South Eastern Europe Fund LP ile yürütüldüğünü belirtti.

Logo Yazılım daha önce yaptığı bir açıklamada ise 2016 yılında yüzde 22 FAVÖK artışı beklediğini belirtti. Şirket KAP'a yaptığı açıklamada satış gelirlerinde de 2016'da yüzde 20 artış öngördüklerini açıkladı. 

Logo Yazılım ayrıca Romanya'da faaliyet gösteren yazılım şirketi Totalsoft'un alımı için bağlayıcı olmayan görüşmelere başladığını duyurdu.

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, görüşmelerin Ferabosco Investments Limited and South Eastern Europe Fund LP ile yürütüldüğünü belirtti.

TAV

Hürriyet gazetesi internet sitesinde yayınlanan habere göre; Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 100'üne sahip Malezya Havayolları Holding'in (MAH) hisselerini satmayı planladığı belirtiliyor. Gazeteye göre; Kulislerde TAV'ın daha önce de almak istediği Sabiha Gökçen'e talip olduğu konuşuluyor.

HALKBANK

Banka'nın yönetim kurulu görev dağılımı ve komiteleri belirlendi.

Banka'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sayın Recep Süleyman ÖZDİL'in, Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmesine,

Sayın Sadık TILTAK'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak seçilmesine,

Sayın Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU'nun, Genel Müdür olarak görevine devam etmesine,

Sayın Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU, Sayın Sadık TILTAK ve Sayın Yunus KARAN'ın Kredi Komitesi Asil Üyesi Sayın Yahya BAYRAKTAR ve Sayın Mehmet Ali GÖKÇE'nin Kredi Komitesi Yedek Üyesi olarak görevlendirilmelerine,

Sayın Sadık TILTAK'ın Denetim Komitesi Başkanı ve Sayın Yahya BAYRAKTAR'ın Denetim Komitesi Üyesi olarak görevlendirilmelerine,

Sayın Yahya BAYRAKTAR'ın Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı, Sayın Mehmet Ali GÖKÇE ve Sayın Cenap AŞÇI'nın Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görevlendirilmelerine,

Sayın Yunus KARAN'ın Ücretlendirme Komitesi Başkanı ve Sayın Mehmet AYTEKİN'in Ücretlendirme Komitesi Üyesi olarak görevlendirilmelerine,

Sayın Yahya BAYRAKTAR'ın Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı ve Sayın Ömer AÇIKGÖZ'ün Sürdürülebilirlik Komitesi Üyesi olarak görevlendirilmelerine,

Sayın Yunus KARAN'ın SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 6/3-b maddesi uyarınca Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak belirlenmesine, Sayın Sadık TILTAK ile Sayın Yahya BAYRAKTAR'ın SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 6/3-a maddesi uyarınca Denetim Komitesi Üyeliklerinden dolayı Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri olarak belirlenmesine ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin, Sayın Yunus KARAN, Sayın Sadık TILTAK ve Sayın Yahya BAYRAKTAR'dan oluşmasına karar verilmiştir."