Advertisement

ASELSAN

ASELSAN, 500 milyon TL'den 1 milyar TL'ye bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu. 

THY

Türk Hava Yolları (THY) Celestial Aviation Trading 56 Limited firmasından bir adet B777-300ER uçağının dört yıllığına kiralanmasına karar verdiğini duyurdu. Şirket açıklamayı KAP'a yaptı.

ARKAS

Arkas Holding ile İran İslam Cumhuriyeti'nin denizcilik şirketi Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL) Group arasında ortaklık anlaşması imzalandığı; bu kapsamda Türkiye'de kurulacak ortak şirketin Türkiye ve Akdeniz'de deniz taşımacılığı ve lojistik hizmetler konusunda faaliyet göstereceği belirtildi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas yaptığı yazılı açıklamada, "Anlaşma kapsamında kurulacak ortak şirket, Arkas'ın ulaştırma alt yapısını kullanarak çevre ülkeler ile İran arasında bir köprü oluşturacak" dedi.

DENİZBANK

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Finansal sonuçlarımızın ilk çeyrekte beklentilerimiz doğrultusunda çift haneli artış göstermesini bekliyoruz" dedi. 

GÜBRETAŞ

Gübretaş CEO'su Şükrü Kutlu'nun görevinden ayrıldığı açıklandı. KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sn. Şükrü KUTLU 12.04.2016 tarihi itibariyle mezkur görevlerinden istifaen ayrılmışlardır."

MİGROS

Migros 2016'da 150-200 yeni şube açmayı planlıyor; 2015'e göre konsolide satışta çift haneli büyümeyi hedefliyor.

Şirketin KAP'a gönderdiği 2016 yılına ilişkin beklentilerine göre, Migros bu yıl konsolide FAVÖK marjını da yüzde 6-6.5 aralığında öngörüyor.

MAKROMARKET

MakroMarket, Uyum Gıda'da 'pay alımı' yapmayı planladığını açıkladı. Şirket, "Uyum Gıda'da yüzde 75 olan payımızı arttırmak amacı ile UYUM'un Fiili Dolaşımdaki paylarına yönelik 12.04.2016 - 30.06.2016 tarihleri arasında 1 adet B Grubu pay için 4,00.TL/pay "tavan fiyat" olacak şekilde "Pay Alımı" yapmayı planladığımızı kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız" dedi.