Advertisement

TURKCELL

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, Türkiye'nin 4,5G ile tanıştığı 1 Nisan itibarıyla ilk 3 dakikada 1 milyondan fazla Turkcell abonesinin yeni teknolojiyi kullanmaya başladığını ve 4,5G abone sayısının 10 günde 3 milyona yaklaştığını bildirdi.

THY

THY'nin Ocak-Mart 2016 trafik verileri, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlandı.

Buna göre, 2015 Ocak-Mart döneminde 12,9 milyon olan toplam yolcu sayısı bu yılın aynı döneminde yüzde 10,3 yükselişle 14,2 milyona ulaştı.

Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 11,4, dış hatlarda yüzde 9,4 oldu. Dış Hatlar Business/Comfort Class yolcu sayısı ve dıştan dışa transfer yolcu sayılarında da Ocak-Mart 2015 dönemine kıyasla yüzde 1,9 ve yüzde 22 artış sağlandı. Yolcu doluluk oranı ise 2,9 puanlık düşüşle yüzde 74 düzeyinde gerçekleşti.

EMLAK KONUT GYO

Emlak Konut GYO Ocak-Mart döneminde KDV hariç toplam 708.9 milyon lira değerinde 1,155 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi.

Şirketten dün akşam KAP'a yapılan açıklamaya göre, Mart ayı özelinde ise ön satışlar dahil 407 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleşirken, bunların KDV hariç peşin satış değeri toplam 308.2 milyon lira oldu.

Emlak Konut GYO'nun Ocak-Mart dönemindeki satışlarının 57.06 milyon liralık kısmı ise yabancı ülke vatandaşlarına yönelik gerçekleştirildi.

GLOBAL LİMAN

2016'nın, 10 yeni ülkede yeni yatırım fırsatları üzerine değerlendirme yapacakları bir yıl olacağını belirten Global Liman İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Arpak Demircan, "Kısa vadede 120 ila 150 milyon dolarlık inorganik büyüme ve genişleme yatırımı planlıyoruz. Orta vadede ise yine genişleme yatırımları için bir bu rakam kadar daha bütçe ayırmayı düşünüyoruz" dedi.

Malta ve Dubrovnik'te kruvaziyer limanı satın almaları ile 2015 sonu itibarıyla yolcu sayısının 5 milyonu aşarak Akdeniz kruvaziyer liman işletmeciliğindeki pazar paylarının yüzde 20'ye ulaştığını belirten Arpak Demircan, yük limanı işletmeciliğinde de geçen yıl GLİ bünyesinde 1.5 milyon ton kargo ve 215 bin TEU konteyner yük elleçlendiği bilgisini verdi.

OTOKAR

Otokar, Ahu Dabi'de Otokar LS ünvanlı bir şirket kuracak

KAP'ta yayınlanan açıklama şöyle:

"Yönetim Kurulumuz tarafından Şirketimizin ihracat faaliyetlerini takip etmek ve bu bölgedekiler başta olmak üzere yurt dışı satışlarını arttırmak amacı ile Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Masdar City Serbest Bölge'sinde 50.000 AED (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi) sermaye ile "OTOKAR LAND SYSTEMS LIMITED" ("Otokar LS") ünvanlı şirket kurulmasına; sermayesinin tamamının Şirketimiz tarafından nakden ödenmek üzere taahhüt edilmesine ve kuruluş işlemleri için Şirket yönetiminin yetkilendirilmesine karar verilmiştir."