Advertisement

THY

HSBC, THY ile ilgili tavsiyesini 'AL'dan, 'TUT'a indirdi. Kurum, THY hedef fiyatını da 7,90 olarak belirledi. 

ERDEMİR

HSBC, Erdemir ile ilgili hedef fiyatını 4,15'ten 5,25 liraya yükseltti.

VAKIFBANK

Vakıfbank 15 ülkeden 30 bankanın katılımıyla 207 milyon dolar ve 631.5 milyon euro tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzaladığını duyurdu.

Bankadan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, dış ticaretin finansmanı amacıyla kullanılacak kredinin toplam maliyetinin dolar kısmı için libor artı yüzde 0.85 ve euro kısmı için euribor artı yüzde 0.75 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Sendikasyonda Wells Fargo Bank NA ve National Bank of Abu Dhabi koordinatör olarak yer aldı.

HALK GYO

Halk GYO, Şekerpınar Bankacılık Üssü projesinin B Blok kısmının kiralanmasını da içeren iyi niyet sözleşmesinin geçerliliğini yitirdiğini açıkladı. Banka, KAP'ta şu açıklamayı yayınladı: Şirketimizin, Kocaeli ili Şekerpınar İlçesi'nde bulunan "Şekerpınar Bankacılık Üssü" projesinin tamamının kiralanması hususunda ana ortağımız Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile 21 Mayıs 2014 tarihinde imzaladığı iyi niyet sözleşmesi çerçevesinde; projenin A Bloğu Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından 10 yıl süre ile kiralanmış ve kiralamaya ilişkin detaylar 30.12.2015 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Ana ortağımız Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından "Projenin B Bloğunun kiralanmayacağı" hususu Şirketimizce 20.04.2016 tarihinde tebellüğ edilmiş olup, projenin B Blok kısmının kiralanmasını da içeren iyi niyet sözleşmesi açıklama tarihimiz itibariyle geçerliliğini yitirmiştir.