Advertisement

TURCAS

Turcas Petrol'ün bağlı ortaklığı Turcas Enerji Holding, yüzde 46 hissedar olduğu Turcas BM Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim'de yüzde 46 hisse daha almak için görüşmelere başladı.

Turcas'tan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, görüşmelerin Turcas BM Kuyucak Jeotermal'de yüzde 46 pay sahibi BM Mühendislik ile yürütüldüğü belirtildi.

İŞ BANKASI

İş Bankası ilk çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.2 artışla 969 milyon liraya yükselirken beklentilerin altında kaldı.

Reuters anketine katılan uzmanlar bankanın ortalama 1 milyar lira kâr edeceğini tahmin ediyorlardı.

Bankanın KAP'a açıkladığı bilançosuna göre kredi ve alacakları ilk çeyrek sonunda 176.2 milyar lira ile 2015 sonuna kıyasla yüzde 1 geriledi.

İş Bankası geçen yılın ilk çeyreğinde 912.2 milyon lira net kâr elde etmişti.

TOFAŞ

Tofaş'ın birinci çeyrek net kârı yüzde 17 artışla 240.5 milyon lira oldu.

Şirketin dün akşam KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, ilk çeyrek hasılatı ise yüzde 27 civarı artışla 2.7 milyar lira olarak gerçekleşti.

HALKBANK

Sermaye Piyasası Kurulu, Halkbank'ın 2,5 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

PARK ELEKTRİK

Park Elektrik'in 2016 yılı 3 aylık konsolide olmayan net zararı 1,3 milyon TL oldu. 2015'in aynı döneminde şirket 3,2 milyon TL kar açıklamıştı.

TREND ÖDEME KURULUŞU

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Trend Ödeme Kurulu AŞ'ye faaliyet izni verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan BDDK kararına göre, Trend Ödeme Kuruluşu AŞ, ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunabilecek.