Advertisement

Goldman Sachs CEO'su Richard Gnodde Davos Zirvesi'nde Bloomberg'in sorularını cevapladı.

Gnodde, oynaklığın devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

Oynaklık devam edecek. Çünkü önümüzde hâlâ çok fazla şey var. Örneğin büyüme sorunu var. ABD piyasasına bakıyoruz, tüketiciler hala güçlü görünüyor çünkü bilançolar güçlü, emlak piyasası arz talep nispeten iyi bir noktada ama ekonomi zayıflamaya başladı. Kesinlikle bu enflasyonla alakalı bir şey

"Halka arzlarda çok kayıp var"

Birleşmeler ve satın almalar tarafında hala yavaşlama görmediklerini belirten Gnodde, "Merkez bankaları kendi beklediklerinden daha fazla şeyi yapmaları gerekirse faizler öyle bir seviye çıkacak ki artık enflasyonu biraz etkileyebilir ve piyasaları farklı bir seviyeye götürebilir. S&P’de bu hareketi görüyoruz. Geçen yıl hisse piyasasına çok fazla para geldi son birkaç ayda 40-50 milyarlık bir çıkış oldu ama bu ufak bir miktar. Şirket müşterilerine baktığımız zaman iyi olan bir şey var, o da birleşmeler ve satın almalar.

O tarafta hala yavaşlama olduğunu görmedik. Şirketler uzun bir zamandır varlık almamıştı, şimdi fiyatlar onların istedikleri yerlere geliyor. Piyasalarda ABD 10 yıllık tahvil getirilerine ilişkin soru işaretleri öne çıkıyor. Orada taban bulunduktan sonra piyasalar çok hızlı bir şekilde değişebilir" diye ekledi.