Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in son politika toplantısının açıklamasındaki güvercin ton, analistler ve traderlara göre, muhtemelen gelişen piyasa merkez bankaların faiz indirimlerine ve buna bağlı olarak bu piyasa varlıklarında ralliye neden olabilir, ancak bu varlıklardaki sürdürülebilir yükseliş ihtimali, süregelen ticaret gerilimlerinden dolayı düşük.

Tayvan doları ve Güney Kore wonu Perşembe günü gelişen piyasa paralarındaki yükselişlere öncülük etti. Gelişen piyasa paralarını içeren MSCI endeksi Singapur saati ile 10:40'ta yüzde 0.4 yukarıdaydı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. MSCI'ın gelişen piyasa hisse senedi göstergesi yüzde 0.6 tırmandı ve altı haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Filipinler ve Endonezya merkez bankaları Perşembe günü para politikası kararlarını açıklayacak. Ekonomistler Filipinler Merkez Bankası'nın gösterge faizi 25 baz puan düşürerek yüzde 4.25 seviyesine indirmesini, Endonezya Merkez Bankası'nın ise politika faizini değiştirmeyerek yüzde 6'da tutmasını bekliyor.

Tokyo'da SBI Securities Co.'dan Tsutomu Soma, "Bazı gelişen ekonomi merkez bankaları, Fed'in faiz artırımına gittiği dönemde, paralarını korumak için faiz artırmak zorunda kalmışlardı. Şimdi bu baskı önemli ölçüde azaldı ve bu durum gelişen ülke paraları için olumlu bir gelişme" dedi ve "Bu nedenle, halihazırda faiz indirimine gitmiş bazı Asya merkez bankaları, ekonomilerine destek için gerekli görürse, faizi daha da düşürebilir" değerlendirmesinde bulundu.