Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'ya yönelik endişeler ve ABD'nin para politikasının altın talebini artırmasıyla altın fiyatları ikinci günde yükseldi.

New York'taki Barclays Capital'de analist olan Suki Cooper, altın yatırımının istikrarlı hale geldiğini ve fiziki talebin hafif de olsa de devam ettiğini söyledi. Cooper, "Altının dönemsel talebe bağlı olarak artmasını bekliyoruz. Metaldeki pozitif görünümümüzü koruyoruz" dedi.  

Aralık teslim altının ons fiyatı Comex'te 21.60 dolar veya yüzde 1.3 yükseldi ve 1,657.70 dolar oldu. Spot altın Londra'da yüzde 0.9 artarak 1,657.13 dolardan işlem gördü.

Yatırımcıların hisse senedi ve para birimlerinden çıkıp altına yönelmesiyle altın fiyatları 6 Eylül'de 1,923.70 dolar/ons olarak tarihi zirveye ulaşmıştı. Metal, bu yıl yüzde 17 yüksekte seyrediyor.

Hafta sonu Avrupa'daki liderler zirvesinde Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) gücünün artırılması konusunda bir karar çıkmazken Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, 21 Ekim'de üçüncü tur yüksek miktarlı tahvil alımının ABD ekonomisinin canlanmasında büyük etkisi olacağını bildirdi.