Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın deprem bölgesinde yer alan Van Merkez, Erciş, Kazım Karabekir ve Küçük Sanayi şubelerine, yurt dışından veya yurt içinden yapılacak havalelerden ekim ayının sonuna kadar herhangi bir ücret ve komisyon alınmayacağı bildirildi.

Uygulamanın, Garanti Bankası şubeleri, Garanti İnternet Şubesi, Garanti Cep şubesi, Paramatikler ve Garanti Çağrı Merkezi'nden yapılacak havaleleri kapsayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Garanti Bankası, Van Merkez, Erciş, Kazım Karabekir ve Küçük Sanayi şubelerine bağlı olan veya ekstre adresi Van olarak gözüken kredi kartlarının ekstrelerini 3 dönem boyunca 3 ay erteleyecek. Deprem bölgesindeki Garanti POS'larına ise inaktiflik ücreti yansıtmayacak. Banka, faizsiz olarak bu şubelerdeki mevcut tüm kredi borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını 3 ay erteleyecek.''

Açıklamada, bankanın, deprem bölgesinde yer alan müşterilerinin bireysel kredi taleplerini masrafsız olarak karşılayacağı, depremde evi veya işyeri hasar gören kredili müşterilerine zaman içinde çeşitli esneklikler sağlanacağı, ayrıca deprem bölgesindeki vatandaşların bankacılık işlemlerini daha kolay yapabilmesi için mobil şubesini Van'a göndereceği kaydedildi.

Yapı Kredi'den deprem mağdurlarına taksit ve ödeme ertelemesi

Yapı Kredi, Van'da gerçekleşen deprem felaketinin ardından bölgedeki müşterilerinin kredi taksitleri ve ödemelerini 3 ay boyunca erteleyecek.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, bankanın, dün Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeye yaptığı destek kapsamında Van ve Erciş şubelerine bağlı tüm bireysel ve ticari müşterileri için kredi taksitlerinde erteleme uygulaması başlattığı, Van ve Erciş şubelerindeki Yapı Kredi müşterilerinden de 2011 yıl sonu hesap işletim ücreti alınmayacağı bildirildi.

Buna ek olarak nakit kredilerin 3 ay erteleneceği, nakde dönen ödeme garantilerine 3 ay boyunca faiz işletilmeyeceği kaydedilen açıklamada, afetzede müşterilerin uzun süreli vade erteleme ihtiyacı durumunda değerlendirme sonucunda vade ertelemesi yapılabileceği, kredi kartlarında 3 ay boyunca gelen ekstrelere faiz işlemeyeceği, Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik sigortalılarının hasarlarının ise en kısa sürede giderileceği belirtildi.

Van ve Erciş'te bulunan şubeler ile ATM'lerde deprem ile ilgili her türlü güvenlik önlemini alan Yapı Kredi'nin, müşterilerinin can güvenliği için gerekli statik kontroller bittikten sonra şubelere girişe izin vereceği, ayrıca bankacılık işlemlerinin yanı sıra, bünyesindeki YAKUT arama kurtarma grubunu 20 kişilik ekiple bölgeye gönderdiği, ekibin afet bölgesinde aralıksız sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına destek olduğu bildirildi.

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Yapı Kredi olarak tüm depremzede vatandaşların acısını paylaştıklarını, deprem felaketinin ardından, bölge halkının yaralarını kısa sürede sarması için üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Açıkalın, ayrıca, bankacılık hizmetlerinin aksamaması için Van'da ve Erciş'te hizmet vermek üzere iki adet mobil şube gönderdiklerini de bildirdi.