Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin euro bölgesinin borç sorunun konuşmak için toplanacakları yarınki toplantının öncesinde çoğu Asya hissesi değer kaybederken euro da dolar karşısındaki 5 günlük yükselişine ara verdi, endüstri metalleri de geriledi.  Yeni Zelanda doları da zayıfladı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi önceden yüzde 0.2 kaybın ardından Tokyo'da yerel saat ile 11.42'de yüzde 0.1 düştü. Standard & Poor’s 500 Endeksi Endeks vadelileri de yüzde 0.3 geriledi. Euro, 105.83 yen olurken kiwi de dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybetti. Bakır, 2009'dan beri en büyük iki günlük yükselişini yarıda keserek yüzde 0.8 düştü. Prinç ise bir aydan fazlasının yükseğine tırmandı.

Avrupalı liderler 26 ekim çarşamba günü toplanarak bölgenin kurtarma fonunun destekleme, bankaları yeniden sermayelendirme ve Yunanistan'ın borç krizinin İspanya ve İtalya'ya sıçramaması için alınması gereken önlemleri konuşacaklar.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 değer kaybederken Hong Kong'un Hang Seng Endeksi ise yüzde 0.7 tırmandı. Taiwan'nın Taiex Endeksi ise yüzde 0.5 değer kazandı.