Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelirler bakımından Avrupa'nın en büyük yatırım bankası Deutsche Bank AG, yılın üçüncü çeyreğinde, tüketici bankacılığı gelirlerinin işlem gelirlerindeki düşüşü gidermesinin de desteği ile, analistlerin tahminlerinden daha iyi kar açıkladı.

Almanya'nın en büyük bankası, 2011'in üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı döneminde, Deutsche Postbank AG'nin devralınması ile ilgili zararlardan dolayı 1.21 milyar euro zarar etmesinin ardından, 725 milyon euro (1 milyar dolar) kar açıkladı. Analistlerin tahminleri, Frankfurt merkezli bankanın 343 milyon euro kar etmesi yönündeydi.

Deutsche Bank, Avrupa borç krizinin menkul kıymetler bölümünün gelirlerini düşürmesinin ardından, bu ayın başında tüm yıl için kar hedefini düşürdü ve 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Avrupalı bankalar Yunanistan'a ilişkin endişelerle ve politika yapıcıların sermaye artırma baskıları ile mücadele ederken, Wall Street2in en büyük şirketleri, kredi daralmasının derinliğinden bu yanan, işlem ve yatırım bankacılığında en kötü çeyrek dönemini yaşadı.

Landesbank analisti Olaf Kayser, "Üçüncü çeyrek yatırım bankaları için çok zayıftı ve bu dönem dip noktası olabilir, ancak bu, borç krizinin sonuçlarına bağlı" dedi ve "Deutsche Bank için önemli nokta, kazançlar düşse de, rakiplerinden pazar payı alması" değerlendirmesinde bulundu.