Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın borç krizini çözeceğinin speküle edilmesi ve Çin'den gelen satın alma yöneticileri PMI verilerinin bölgenin ihracat görünümünü iyileştirmesiyle dolar talebi düştü; Asya paraları değer kazandı. Asya paraları son 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in öncü imalat endeksinin Çin'de imalat sanayînin Ekim ayında 4 ayın ardından ilk kez büyümeye işaret etti. Almanya'nın açıklamalarına göre, Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması 2 model birleştirilerek genişletilecek ve hızlı bir şekilde uygulamaya konulacak. Avrupalı liderlerin yarın borç krizine çözüm bulmak üzere yeniden bir araya gelecek.

Avrupa'daki zirveye ilişkin iyimser beklentilerin oluşması sebebiyle, risk iştahının Asya paralarına geri gelmeye başladığını belirten Hong Leong Bank Bhd.'nin ekonomik ve sabit gelir araştırmaları yöneticisi Choong Yin Pheng, dolarda kısa vadede düşüş öngördü.

Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.6 kazançla 1,128.25 seviyesine yükselirken Tayland bahtı yüzde 0.7 değerlenmeyle 30.79'a ve Malezya ringgiti yüzde 0.3 artışla 3.1253 düzeyine çıktı. Tayland piyasaları dün tatil sebebiyle kapalıydı. Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi yüzde 0.2 primlendi.

Deniz aşırı yatırımcılar dün sattıklarının 689 milyon dolar üzerinde Tayvan, Güney Kore ve Endonezya varlığı satın aldı.