Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa bankaları ülke borç krizinin derinleştiği 3. çeyrekte zorlanmasına karşılık, kar etmeyi sürdürdü.

İsviçre'nin en büyük bankası UBS, yetkisiz işlem nedeniyle 2.3 milyar dolar kaybetmesine karşılık, yılın üçüncü çeyreğinde kar açıkladı. UBS, üçüncü çeyrekte 1 milyar isviçre frangı kar ederken, bankanın karı önceki döneme göre yüzde 39 geriledi. Bloomberg'in anketinde bankanın 318 milyon isviçre frangı kar edeceği öngörülmüştü. Bankanın sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 18.4 olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında 3 bin 500 kişinin işine son vereceğini açıklayan UBS yönetimi, yatırım bankacılığı birimini daha da küçültmeyi planladığın açıkladı. Banka, Temmuz ayında da 2014 yılına kadar karını 15 milyar frankla ikiye katlama hedefine ulaşılamayacağını açıklamıştı.

Diğer yandan, Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, yılın üçüncü çeyreğinde 725 milyon euro kar ettiğini açıkladı. Bloomberg anketinde bankanın 343 milyon euro kar edeceği öngörülmüştü. Deutsche Bank Başkanı Josef Ackermann, "likidite açısından hiçbir zaman bu kadar güçlü olmamıştık" derken, bankanın likidite miktarının yaklaşık 180 milyar euro olduğunu kaydetti.