Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, BP Plc ve BG Group Plc'nin beklenenden daha iyi kar açıklamasının ardından enerji sektörüne gelen alımlarla yükselişini üçüncü güne taşıdı. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları ise durgun seyretti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 08:55'te 242.61 puana çıktı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve diğer Avrupalı liderler yarın Brüksel'de, son dört gündeki ikinci zirvede tekrar biraraya gelecek ve Avrupa kurtarma fonunu görşecek. Politika yapıcılar, Yunanistan tahvilleri konusunda bankalarla üstlenecekleri zarar konusunu tartışırken, Avrupa Merkez Bankası'nın bilançosunu büyütme yolunun bir kenara bırakılmasının ardından, kurtarma fonunun genişletilmesinin yollarını arıyor.

Londra'da Kestrel Partners LLP'nin yatırım müdürü John Ricciardi, "Politikacılar çok güç bir görevle karşı karşıya," dedi ve "Yatırım dünyasında hepimiz, Avrupa bankacılık sistemine yönelik zorluklardan endişe duyuyoruz" yorumunda bulundu.

Aralık vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'den de az bir gerileme gerçekleştirdi.

Stoxx 600 Endeksi'ndeki 18 şirket bugün karlarını açıklıyor. Endeksteki şirketlerin bu sene karlarını yüzde 13 artırması bekleniyor.

Stoxx 600 Endeksi, Euro Bölgesi liderlerinin Yunanistan'ı temerrütün eşiğine getiren borç krizine çözüm bulacakları yönündeki iyimserliğin etkisi ile, dört hafta ard arda yükseliş gösterdi ve Aralık ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini gerçekleştirdi. Ancak endeks halen 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinin yüzde 17 altında.