Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin 20 şehrinde konut fiyatları, Ağustos ayında beklenenden daha hızlı düştü. Bu hareket, üçüncü yılında olan ekonomik toparlanmanın önündeki bir engelin altını çiziyor.

20 şehirdeki konut fiyatlarını ölçen S&P/Case-Shiller Endeksi Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.8 düştü. Bloomberg New'un anketine katılan 30 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, konut fiyatlarının yüzde 3.5 düşmesi bekleniyordu.

Konut fiyatlarının 2006 yılındaki zirvesinden gösterdiği yüzde 31'lik düşüşün geri alınması, konut hacizlerinin piyasaya daha fazla satılık konut getirmesi nedeniyle yıllar alabilir. Aralarına William Dudley'in de bulunduğu bazı Fed politika yapıcıları, konut piyasasındaki zorlukların merkez bankasının karlı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri olduğunu düşünüyor.

Philadelphia'da Janney Montgomery Scott LLC'nin sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Guy LeBas, "Arz ve talep arasında büyük bir dengesizlik var," dedi ve "Konut fiyatları 2012'ye girerken düşüşünü sürdürecek" değerlendirmesinde bulundu.