Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de konut fiyatlarının beklentinin üzerinde düşmesi ve 3m ve UPS Inc.'in değer kaybetmesinin ardından ABD'de hisseler 3 günlük yükselişine ara verdi.

Dünyanın en büyük paket ulaştırma şirketi ve ekonominin seyrinin iyi bir aynası olan UPS, uluslararası teslimatlarının yavaşladığını açıklamasının ardından yüzde 2.2 geriledi. Scoth-Brite süngerlerinin üreticisi 3M Co. da 2011 için yıllık kâr tahminini aşağı yönlü revize etmesinin sonrasında yüzde 6.2 düştü. Kimyasal üreticisi DuPont Co., yıllık tahminlerinin skalasını yükseltmesinin ardından yüzde 1 artış kaydetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 1,243.34 puana geriledi ve günün erken saatlerinde kaydetmiş olduğu yüzde 1.7'lik kayıbı da sınırlamış oldu. Dow Jones Endeksi yüzde 0.9 düşüşle 11,811.67 puana geriledi.

Bu ortamda heyecanlanmanın ve sevinmenin güç olduğunu belirten Solaris Group LLC'nin yatırım müdürü Timothy Ghriskey, büyüme oranının anemik olduğunu ve Avrupa'ya ilişkin çok büyük soru işaretlerinin olduğunu söyledi.

S&P 500 Endeksi 5 ay üst üste düşmesinin ardından Ekim'de yüzde 11 yükseldi. Endeks, Avrupalı liderlerin borç krizini çözeceğine dair iyimserliğin etkisiyle Ekim ayında ayı piyasasının eşiğinden döndü.

İngiltere tarafından e-posta vasıtasıyla yapılan bir açıklamaya göre, Avrupa'da yarın yapılacak olan AB Maliye Bakanları Zirvesi iptal edildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve diğer bölge liderleri yarın Brüksel'de 2. AB zirvesini gerçekleştirmek üzere bir araya gelecek.