Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Avrupalı liderlerin borç krizine çözüm konusunda anlaşmaya varmaları ve Renault SA ve Electrolux AB gibi şirketlerin mali sonuçlarının küresel toparlanmaya yönelik iyimserliği artırması sonrası tekrar yükselmeye başladı.

Fransa2nın ikinci büyük oto üreticisi Renault, üçüncü çeyrek satışlarının analistlerin tahminlerini aşması sonrası yüzde 4.5 değer kazandı. İsveçli ev aletleri üreticisi Electrolux, üçüncü çeyrek net karının tahminlerden daha iyi çıkmasının desteği ile yüzde 2.5 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Londra saati ile 08:41'de 250.21 puana çıktı. Endeks, bölge liderlerinin borç sorununu çözmek için kurtarma fonunun miktarını 1 trilyon euroya (1.4 trilyon dolar) çıkarması ve BASF SE ve Merck KGaA gibi şirketlerin analistlerin tahminlerinden daha iyi kar açıklamasının etkisi ile, bu hafta şimdiye dek yüzde 4.7 yükseldi.

Londra'da Aberdeen Asset Management Plc'den Phil Webster, "Oldukça iyi ir paket hazırlandılar," dedi ve "Bir şey üzerinde anlaşmaya vardılar. Evet, bankalar ve siyaset ve ekonomi birbiriyle mücadele ediyor. Ancak nihayetinde şirketlerinin durumunun iyi olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.