Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Şekerbank'ın ''B '' olan uzun vadeli yerel ve yabancı para notunu bir seviye artırarak ''BB-''ye yükseltti.

Şekerbank tarafından yapılan açıklamaya göre, Fitch Ratings, Türkiye'deki orta ölçekli bankaları değerlendirdiği raporda, Şekerbank'ın finansal güç notunu ''D''; kısa vadeli yerel ve yabancı para notunu ''B''; ve görünümünü ise ''istikrarlı( stable)'' olarak teyit etti. Kurum tarafından bu yıl içinde ilk kez uygulanmaya başlanan finansal kapasite notu ise ilk uygulama başladığında Şekerbank için ''B '' olarak verilmişken, yapılan son değerlendirme sonucunda ''BB-''ye yükseltildi.

Fitch tarafından geçen yıl bankanın iki seviye birden yükseltilen ulusal notu da ''A'' olarak teyit edildi.

Fitch Ratings, konuyla ilgili kamuoyuna açıkladığı raporda, Şekerbank'ın not artırımına dayanak olarak, bankanın olumlu risk profili değerlendirmesini gösterdi.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, not artırımına ilişkin değerlendirmesinde, şunları ifade etti:

''Bugün yüzde 62'si Anadolu;da bulunan Şekerbank şubelerinin 29'u 50 yaş üzerinde, 22;si 40 yaş üzerinde; yani birçoğu yaklaşık yarım asırdır aynı yerde hizmet veriyor. 58 yıldır yalnızca büyük şehirlerde değil küçük ilçelerde de, yalnızca büyük firmalara değil küçük işletmelere, çiftçimize de hizmet götürüyoruz. Bu farklılığımızla uluslararası finansal kuruluşlarla Anadolu'nun KOBİ'leri, küçük işletmeleri, esnafı, çiftçisi arasında finansman köprüsü kuruyoruz. Ne mutlu ki, Anadolu bankacılığındaki uzmanlığımızı dünya da teyit ediyor. Uzmanlaşmanın ve sahaya, yerele yakınlığın giderek önem kazandığı sektörümüzde, Şekerbank'ı farklı kılan bu güçlü yanlarımızı daha da geliştirerek rekabette ayrışmaya devam edeceğiz.''