Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin bölgedeki kurtarma fonunu artırma konusunda anlaşmasının ardından önceki gün değerlenen hisseler, kazançlarını haftanın son gününe taşıyamadı. New York Borsası, ABD'den gelen Tüketici Güveni ve harcamaları raporlarının sonrasında geriledi.

Hisseler, seansın son dakikalarında kayıplarını geri alırken, Standard&Poor's 500 Endeksi de kayıplarını sildi ve 4. haftasını da artıda kapadı. S&P 500 endeksi, Ocak'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini yaşıyor.

Dünyanın en büyük ev eşyası üreticisi Whirlpool Corp., istihdamda 5 bin kişilik küçülmeye gideceğini açıklamasının ardından yüzde 14 değer kaybetti. Hewlett-Packard Co. yüzde 3.5 yükseldi. Endekste yükselen her 3 hisseye karşılık 4 hisse değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi önceki günkü yüzde 3.4 oranındaki rallisinin ardından dün yüzde 0.1'in altında artış kaydetti ve 1,285.08 puana yükseldi.. Endeks 21 Ekim'den bu yana yüzde 3.8 primlendi. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.2 kazançla 12,231.11 puana çıktı. Küçük ölçekli şirketler endeksi Russell 2000 Endeksi ise yüzde 0.6 değer kaybetti. ABD'deki hisse senedi opsiyonlarının dün vadesi doldu.

Avrupa için henüz sorunlarının sonunun gelmemiş olmadığını belirten Stifel Nicolaus&Co'nun piyasa stratejistlerinden Kevin Caron, geçtiğimiz gün bandın üzerinde bir ralli görüldüğünü söyledi. Caron, Avrupalı hisselerdeki pozisyonlarda bir miktar daha az belirsizlik olduğunu, ancak hâlâ çözülmesi gereken birçok noktanın olduğunu savundu.