Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Strategas Research Partners'ın teknik analizine göre, Standard&Poor'S 500 Endeksi yılın son 2 ayında çok iyi performans sergileyecek ve yatırımcı duyarlılığı da endeksin daha fazla kazançlara açık olduğuna işaret ediyor. Strategas'ın analistleri, yatırımcılara bu gerekçeleri göstererek, hisse almalarını tavsiye etti.

ABD hisseleri 1950'dan bu yana Kasım ayında ortalama yüzde 1.5 ve Aralık ayında ortalama yüzde 1.7 değerlendi. 1991'den bu yana ise endeksin en iyi ayını Ekim'de yaşadığını söyleyen New York'taki Strategas'ın teknik analiz birimin müdürü Christopher Verrone, Borsanın yükseleceğini düşünenlerin sayısının, düşeceğine inananlara kıyasla çok daha az olduğunu, Ekim'deki rallide fırsat bulamamış yatırımcıların bunu Kasım ve Aralık'ta değerlendirmeye çalışabileceğini belirtti.

Piyasanın hâlâ "direnç" mesaj verdiğine dikkat çeken Verrone, "bunun bir sonraki boğa piyasasının başlangıcı olup olmadığından emin değiliz, ancak mevsimsel olarak piyasanın yükseleceğini düşündüğümüz bir aralıktayız" dedi.

S&P 500 Endeksi Ekim ayında, Avrupalı liderlerin bölgedeki borç krizini kontrol altına almak için harekete geçmesiyle yüzde 11 değer kazandu. Endeks Ekim'in başlarında ise ayı piyasasına yüzde 1 kala, eşikten döndü ve ralli yaptı. S&P 500, o zamandan bu yana yüzde 17 yukarıda seyrediyor.

Endeks dün Yunanistan'ın referandum kararının etkisiyle yüzde 2.8 düşüşle 1,218.22 puana geriledi.