Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cannes'teki Çin heyetinin sözcüsü Ma Caoşü, tarafların küresel ekonomik ıslahı güçlendirerek, dünya ekonomisinin yeniden canlanma eğilimini ortaklaşa koruma taahhüdünde bulunduklarını belirtti.

Sözcü Ma, başlıca konusu Avrupa ülkelerindeki borç krizi olan zirvede tarafların Avrupa Birliğinin kısa süre önce ortaya koyduğu yeni önlemlerin Avrupa'daki finans piyasasının istikrarına yarar sağlayarak, ekonominin yeniden canlandırılması arzusunu dile getirdiklerini anlattı.

G-20 Grubundaki Avrupa ülkelerinin de söz konusu önlemleri aktif bir şekilde uygulayacaklarını ifade ettiklerini ve zirvede daha istikrarlı ve krize karşı daha dayanıklı uluslararası para sistemi oluşturulması çağrısı yapıldığını söyleyen Ma, aynı zamanda uluslararası finansal denetimin sürekli güçlendirmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Ma Caşü, Çin basınında yer alan açıklamasında, G-20 Grubundaki bir grup yeni kalkınan ülkenin uluslararası finansal istikrarın korunması ve küresel ekonomik büyümenin geliştirilmesi için yapıcı bir rol oynadığını savundu. Ma, bunun uluslararası ekonomik düzende tarihi önem taşıyan değişiklikleri yansıttığını ileri sürdü.