Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'nin New York kentinde 17 Eylül'den beri Wall Street'i, gelir dağılımı eşitsizliğini, bankaları ve ekonomi politikalarını protesto eden ''Wall Street'i İşgal Et'' sivil girişimi, talep ettiği tuvalete kavuştu.

Grup internet sayfasında yaptığı açıklamada, parka bir süredir mobil tuvalet getirmek için yaptığı girişimin başarıyla sonuçlandığını belirterek tuvaletlerin parkın içine olmasa da parka yaklaşık 2 blok uzaklıkta güvenli bir yere yerleştirildiğini duyurdu.

New York Belediyesinin parka mobil tuvalet getirilmesine karşı çıkmasına rağmen çok çaba sarf ettiklerini belirten grup, en sonunda parkın çok yakınına tuvalet getirtmeyi başardıklarını bildirdi. Tuvaletlerin hem protestocular, hem de New Yorklular tarafından kullanılabileceği, gerekirse tuvalet sayısının arttırılacağı da bildirildi.

Wall Street protesocuları 17 Eylül'den beri mekan edindikleri Zuccutti parkında en çok temizlik ve hijyene dikkat etmedikleri, parkı kirlettikleri ve gürültü yaptıkları nedeniyle eleştirildikleri için tuvaletlerin geliş haberinin protestocular arasında büyük memnuniyet yarattığı belirtildi.

-Gözaltılar-

Bu arada ABD yönetiminin ekonomi politikalarını ve büyük bankaları protesto etmek için Foley Square'e yürüyen ve Amerikalılar'ı paralarını büyük bankalardan çekmeye çağıran kalabalık bir gruptan yaklaşık 20 kadarının polisin uyarısına rağmen caddeyi yaya trafiğine kapatmaktan gözaltına alındıkları bildirildi.

Atlanta'da da belediye ait bir parkta toplanan ve parkın gece kapanmasının ardından parktan çıkmak istemeyen ''Atlanta'yı İşgal Et'' grubundan birkaç kişinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.