Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde yaşanan borç krizinin küresel etkilerini değerlendirmek üzere Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile görüşecek.

Lagarde Rusya'da yayım yapan Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, Medvedev ile özellikle Euro Bölgesi olmak üzere küresel ekonominin karşı karşıya bulunduğu ciddi problemleri ele alacaklarını ifade ederek, görüşmede söz konusu olayların Rusya'nın ekonomik gelişimi açısından etkilerinin de değerlendirileceğine vurgu yaptı.

Lagarde ayrıca Rusya'nın IMF'de ve küresel ekonomide artan rolünün de toplantıda konuşulacak konular arasında yer aldığını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in ekonomi danışmanı Arkadi Dvorkovitch hafta başında yaptığı açıklamada, Rusya'nın Avrupa'nın içinde bulunduğu borç krizi ile mücadele etmesi için IMF yoluyla finansal yardımda bulunmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Dvorkovitch, ülkesinin, Euro Bölgesi'ne üye ülkelerle ikili görüşmeler yaparak ya da IMF aracılığıyla bölgeye yaklaşık 10 milyar dolar tutarında yardım sağlayabileceğini ifade etmişti.

Avrupa Birliği (AB) dışındaki ilk ziyaretini Rusya'ya gerçekleştiren Lagarde, daha sonra Çin ve Japonya'ya gidecek.