Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İtalya'da gözler yarın Temsilciler Meclisi'nde yapılacak 2010 yılı devlet harcamalarına ilişkin bilançonun oylamasına çevrilmiş durumda. Bazı milletvekillerinin Berlusconi'ye karşı bayrak açarak, partiden ayrılması hükümetin mecliste gerekli çoğunluğa sahip olup olmadığı tartışmalarının dozunu arttırdı.

İçişleri Bakanı Roberto Maroni, dün akşam ''RAI 3'' kanalında katıldığı bir programda, "Bir kriz var. Bunu inkar etmek faydasız" diyerek, hükümetin çoğunluğunu koruması durumunda yoluna devam edeceğini, ancak bunun olmaması durumunda ise seçime gitmenin en iyi yol olacağını söyledi. 2008 yılının başlarında, dönemin başbakanı Romano Prodi'nin meclisten güvenoyu alamadığını ve hükümetinin düştüğünü hatırlatan Maroni, koalisyonun büyük ortağı PdL'nin böyle bir sondan kaçınacağını ümit ettiğini belirtti.

Mecliste yeterli çoğunluğa sahip olduğunu savunan Başbakan Berlusconi ise dün geceyi partisinin genel sekreteri Angelino Alfano, Başbakan Yardımcısı Gianni Letta ve partisi Özgürlükçü Halk Partisi'nin (PdL) senato ile parlamentodaki grup başkanvekilleriyle, Grazioli Sarayı'nda toplantı yaparak geçirdi.

Toplantıda partinin üst düzey isimlerinin Berlusconi'ye, yarınki 2010 yılı devlet harcamalarına ilişkin bilançonun oylamasından önce bugün Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya çıkıp istifasını sunması gerektiğini söyledikleri ifade ediliyor.

Berlusconi'nin partisinde de kan kaybı devam ediyor. Partiden son olarak Gabriella Carlucci ayrılarak, muhalefetteki Merkez Birliği Partisi'ne (UdC) geçti.

Bu arada, anamuhalefetteki Demokrat Parti'nin (Pd) hükümet için gensoru önergesi vermeye hazırlandığı bildirildi.