Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, İtalya'da parlamenterlerin Başbakan Silvio Berlusconi'nin bütçesini oylamadan önce yükseldi. Bu hareket, New York Borsası açıldığında, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin yükselişini ikinci güne de taşıyabileceğini işaret ediyor.

Bank of America Corp. ve Morgan Stanley, Avrupa'daki bankaların yükselişlerinden olumlu etkilendi ve ABD bankalarına gelen alımlara öncülük etti. Dünyanın en büyük restoran zinciri McDonald's Corp.Asya'daki iyileşmelere bağlı olarak mağaza satışlarının Ekim ayında yüzde 5.5 arttığını açıklamasının ardından yüzde 0.4 prim yaptı. Honeywell International Inc., Citigroup Inc.'nin "al" tavsiyesi sonrası yüzde 1.5 değer kazandı. 

Aralık vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 08:42'de 1,264.60 puana çıktı. Dow Jones endeks kontratı ise 74 puan ya da yüzde 0.6 yükselerek 12,081 puana ulaştı.

New York'ta Silvercrest Asset Management Group başkan yardımcısı Stanley Nabi, "Bir ölüyü kaç kere gömebilirsiniz? " dedi ve "Bir süredir gözümüz bu Avrupa krizinde. Soruna alışıyorsunuz. Piyasadaİtalya'ya ilişkin bir miktar rahatlama hissi var. Nihayetinde birlikte hareket etmeye çalışacakalrı algılaması var" değerlendirmesinde bulundu.

Berlusconi dün kamer sıkma politikalarını uygulayacak bir birlik hükümetinin kurulması için istifa edeceği yolundaki haberleri yalanladı. Ancak Berlusconi'ye yönelik desteğin sürürp sürmediği bugün yapılacak bütçe oylamasının ardından anlaşılacak. Eğer Berlusconi 630 sandalyenin 316'sının desteğini alamazsa, muhtemelen kaderini belirleyecek bir güvenoylamasına gidecek.