Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin parlamentoda, çoğunluğun oylarını alamamasına karşın bütçe oylamasını kazanmasının ardından kazançlarını geri verdi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, seansın başlarında yüzde 0.8 yükseldikten sonra, kazançlarının önemli kısmını geri verdi ve New York saati ile 10:33'te yüzde 0.1 yukarıda 1,262.37 seviyesinde seyrediyordu. Dow Jones Endeksi ise 20.44 puan ya da yüzde 0.2 düşüşle 12,047.95 puana indi.

In Radnor, Pennsylvania'da Haverford Trust Co.'dan şef yatırım yetkilisi Hank Smith, "Berlusconi'nin çoğunluğun oyunu alamaması belrisizliğin bir yansıması," dedi ve "Avrupa'da ileriye atılmış iyi bir adım vardı. Halen, ilave belirsizlikler ortaya çıkıyor. Piyasa bulaşma riskinin masadan kalktığını görmek istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Meclis sözcüsü Gianfranco Fini, oylama sonrası Roma'da yaptığı açıklamada; Berlusconi'nin 630 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nde 308 oyu kazandığını duyurdu. Berlusconi'nin mutlak çoğunluğun oyunu alamaması, kaderini belirleyecek güvenoylaması ile karşı karşıya kalmasına neden olabilir.