Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, son rallinin fiyatları yedi haftanın zirvesine çıkarmasının yatırımcıları satışa yöneltebileceği beklentisi ile, Londra'da düşüşünü ikinci güne de taşıyabilir. Metal dün, ETF'lerdeki altın varlıklarının 11'nci günde de yükselmesinin etkisi ile ons başına 1,800 doların üzerine çıkmıştı.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi dün istifa edeceğini açıkladı ve bu durum, ülkenin kemer sıkma planlarını uygulamaya yetecek istikrara sahip bir yeni rejime ulaşma konusunda güçlüklerle karşılaşmasına neden oldu.

Londra'da TheBullionDesk.com analisti ames Moore, bugünkü raporunda, "Altın kar satışlarına gidiyor," dedi ve"Halen, ETF'lerde altın varlıklarındaki artış, metalin yatırım farklılaştırılmasından destek bulmaya devam edeceğini işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın 2.40 dolar ya da yüzde 0.1 düşerek, Londra saati ile 09:19'da ons başına 1,783.90 dolar seviyesine indi. Fiyatlar dün ons başına 1,802.93 dolar seviyesine kadar çıkmış ve 21 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Aralık vadeli altın kontratı ise yüzde 0.8 düşerek ons başına 1,784.70 dolar seviyesine indi. Altın boğa piyasasının 11'nci yılında ve en azın 1920'den bu yana en uzun süreli çıkış dönemini yaşıyor. Fiyatlar, yatırımcıların yatırımlarını hisse senetleri ve bazı Dövizlerden çıkarak farklılaştırmaya gitmeleri ile birlikte, & Eylül'de ons başına 1,921.15 dolara çıkarak rekor seviyeye ulaşmıştı. Metal yılbaşından bu yana ise yüzde 26 yükseldi.