Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'da, ulusal birlik hükümeti kurulmasına yönelik çalışmalar bugün de sonuç vermedi.

Yunan devlet televizyonu NET, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas başkanlığında cumhurbaşkanlığı konutunda siyasi parti liderleri düzeyinde yapılan toplantının yarın sabaha ertelendiğinin bildirildiğini duyurdu.

Toplantının ertelendiğinin açıklanmasının ardından Papandreu ve Yeni Demokrasi Partisi (ND) lideri Andonis Samaras konuttan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Papulyas, Başbakan Yorgo Papandreu'nun akşam saatlerinde ulusa sesleniş konuşmasının ardından parlamentoda grubu bulunan siyasi parti liderlerini oluşturulacak yeni hükümetle ilgili son ayrıntıları görüşmek üzere toplantıya çağırmıştı.

Cumhurbaşkanlığı konutundaki toplantıya Papandreu ve Samaras'ın yanı sıra Ortodoks Halk Partisi lideri Yorgos Karacaferis katılmıştı. Karacaferis, konuta girişinden kısa bir süre sonra sinirli bir şekilde dışarı çıkarak toplantıyı terk ettiğini belirtmişti.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve sol ittifak Syriza ise toplantıya katılmayacaklarını önceden açıklamışlardı.

Bu arada, Yunan basınında çıkan haberlerde, birlik hükümeti konusunda iki büyük parti PASOK ve ND arasında uzlaşmaya varılmasının ardından istifasını sunmak üzere cumhurbaşkanlığı konutuna giden Papandreu'nun, gelişmeler üzerine henüz istifa etmediği, yeni hükümet konusunda kesin anlaşmaya varılmasından sonra istifasını Cumhurbaşkanına sunacağı belirtildi.