Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin son 9 yıllık süre zarfında ciddi bir gelişme gösterdiğini belirterek, ''Siyaset olarak kesinlikle söylemiyorum ama son 9 yılda Allah bize yardım etti ve Türkiye çok gelişti. Artık IMF'den para alan ülke değiliz. IMF ile olan borcumuzu 30 milyardan 4 milyar dolara düşürdük'' dedi.

Bayraktar, ''Akdeniz İçin Birlik'' kapsamında düzenlenen, ''1. Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Bakanlar Toplantısı''na katılmak üzere geldiği Fransa'nın Strasbourg kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) bayramlaşma programını katıldı.

DİTİB binasında düzenlenen ve Strasbourg Başkonsolosu Zeynep Sibel Algan ile Strasbourg Din Hizmetleri Ataşesi Fazlı Arabacı'nın da katıldığı programda konuşan Bayraktar, her fırsata yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini, bugün de böyle bir programa katılmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'de yaşanan gelişmelerden bahseden Bayraktar, AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin kasasında bulunan 18 milyar doların şimdi 100 milyar dolara çıktığını kaydetti.

Uluslararası alanda sözü dinlenen Türkiye'de son yıllarda çok ciddi yapısal değişiklikler olduğuna dikkati çeken Bayraktar, ''Bu milleti kendi kendisini idare etme noktasında, milletin hukukunu kollama noktasında üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü sağlama noktasında çok ciddi adımlar atıldı. İnşallah bundan sonra önümüzde çok ciddi badireler gelmezse Türkiye bunun meyvelerini yiyecektir. Siz kardeşlerimiz de bunun gururunu yaşayacaksınız, yaşayacağız'' diye konuştu.

Yaklaşık 4 ay önce iktidara gelen yeni hükümetin çok ciddi sıkıntılar yaşadığına da işaret eden Erdoğan Bayraktar, terörün son günlerde artmasının boşuna olmadığını ifade etti.

Buna karşın ne pahasına olursa olsun terörü bitirmeye kararlı oldukları mesajı veren Bayraktar, ''Terörün artması boşuna değil kardeşlerim. Bak biz 4 aydır hükümet olduk, 4 aydır çok ciddi sıkıntıdayız. Bunların arkasında kimlerin olduğunu, terörün nasıl bu kadar çok azdığını, nasıl beslendiğini çok iyi biliyoruz. Onlara çok girecek değilim ama Türkiye gerçekten kalkınıyor. Terörü bitireceğiz. Zaten terörün bittiğinin ayak izlerini hissediyoruz. İnşallah güzel günler gelecek'' ifadelerini kullandı.

Her bakımdan Avrupa'yla bütünleşen Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin birliğe ciddi katkılar yapacağını kaydeden Bayraktar, şöyle konuştu:

''İnşallah vatanımız Avrupa'nın birliğine, dirliğine de çok ciddi fayda sağlayacak. Şu çok iyi bilinmelidir ki, dünyanın neresinde olursa olsun yoksul insanlar mutlu olmadıkça, refaha ulaşmadıkça, yeterince karnı doymadıkça dünya rahata eremez. Gelişmekte olan, kalkınmakta olan ve yanı başınızda her bakımdan Avrupa'yla bütünleşmiş bir ülkenin Avrupa'nın dışında tutulmasıyla Avrupa zarar eder, kar etmez. Avrupa gerçekten sağduyulu olsa, akıllı bir fikir öne çıksa bizi hemen AB'ye alır. AB bundan güçlenir. Dünyanın en büyük ekonomisi olur. Bulgaristan'ı al, Romanya'yı al arkasından Ukrayna'yı al Türkiye'yi alma, bu doğru değil kardeşlerim.''

DİTİB'in çok güzel çalışmalara imza attığını da belirten Erdoğan Bayraktar, buna örnek olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu ülkede eğitime başlayan ilahiyat fakültesini gösterdi. İslamiyet'in ruhuyla yetişenlerin çalışkan, yardımsever, mücadeleci ve birleştirici olacağını dile getiren Bayraktar, ilahiyat eğitiminin de bu anlayışla verildiğini anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ayrıca DİTİB bünyesinde verilen ilahiyat eğitimine devam eden öğrencileri de ziyaret ederek, onlara başarılar diledi.