Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan'ın para birimi rupi, dolar karşısında üçüncü günde de düşerek 2 seneden fazla bir süre sonra ilk kez 51 seviyesine yaklaştı.

Dünya Altın Konsei Yatırımlar Bölümü Genel Müdürü Marcus Grubb, dolardaki yükselişin Hindistan'daki talebe darbe vurduğunu bildirdi.

Aralık teslim altın New York Comex'te yüzde 0.5 düştü ve 1,773.90 dolardan işlem gördü.

Yatırımcıların bu yıl daha fazla metale yönelmesiyle fiyatlar yüzde 25 artış kaydetti. Bloomberg verilerine göre ETP destekli altın varlıkları ise Ağustos ayında tüm zamanların zirvesine çıktı.

Grubb, "Dolardaki yükseliş Çin'deki talebi de azalttı. Shanghai'da altında kar oranı şu aralar sıfır, bu da oldukça sıra dışı. Bu, güçlenen doların geçici olarak talebe darbe vurduğu anlamına geliyor" dedi.

Aralık teslim gümüş kontratı yüzde 0.2 değer kaybetti ve 34.38 dolar oldu. Platinin ons fiyatı yüzde 0.6'lık düşüşle 1,633.50 dolar olurken paladyum ise yüzde 1.5'luk değer kaybıyla 656.80 dolardan işlem gördü.

Bugün Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Euro Bölgesi'nin çözüm için bütün ülkelerin güçlü taahhüdünü gerektiren sistemik krizle karşı karşıya olduğunu söyledi.

İspanya ve Fransa'nın yarın tahvil ihraç etmesi bekleniyor. MKS Finance'ten Bernard Sin, bu iki ülkenin tahvil ihracına yeterli talep gelmemesi halinde altında aşağı yönlü baskının süreceğini bildirdi.