Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Borsası dünkü yükselişinin ardından bugün İngiltere Merkez Bankası'nın büyüme görünümünün kötülediğini söylemesi ve Dell Inc. ile Abercrombie&Fitch Co.'nun kazançlarının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla değer kaybetti.

Citigroup Inc. ve Morgan Stanley yüzde 1.2'nin üzerinde düştü. Dünyanın en büyük üçüncü kişisel bilgisayar üreticisi Dell, bu yılın sonuna kadar satışlarında yavaşlama beklediğini söylemesi üzerine yüzde 1.7 geriledi. Abercrombie&Fitch de, şirketin kârının beklenti dahilinde gelmesi üzerine yüzde 11 düşüş kaydetti. ABD'nin en büyük ikinci indirimli mağazası Target Corp., beklentinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 2.3 primlendi.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 1,248.39 puana geriledi. Endeks dün yüzde 0.5 yükselmişti. Dow Jones Endeksi de bugün yüzde 0.8 düşüşle 12,000.20 puandan işlem gördü.

Piyasanın Euro Bölgesi'ndeki makro ekonomi ve likiditeye ilişkin endişeler ile ABD'den gelen iyimser verilerin arasında kaldığının altını çizen Security Global Investors'tan Mark Bronzo, bu sebeple her manşet habere duyarlı olduklarını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King bugün İngiltere'nin Avrupa'daki krizden ötürü daha zayıf bir ekonomik büyüme ve tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel de Avrupa Birliği'nde daha fazla ekonomik ve siyasi bağların oluşması için ülkesinin bazı fikirlerini bırakmaya hazırlandığını açıkladı. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası da bugün alışılmışın üzerinde oranlarda İtalyan tahvilleri satın aldı.