Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'nin New York kentinde, gelir dağılımı eşitsizliğini, bankaları, Wall Street'i ve ekonomi politikalarını eleştiren ''Wall Street'i İşgal Et'' hareketi mensuplarının, polis gücüyle çıkarıldıktan sonra mahkeme kararıyla girmelerine izin verilen Zuccotti Parkı'nda uyku tulumu ve çadır sokmalarına izin verilmiyor.

Dün gece şok bir operasyonla yaklaşık 2 aydır yaşadıkları Zuccotti Park'tan çıkarılan ve daha sonra New York Üst Mahkemesi Yargıcı Michael Stallman'ın kararıyla söz konusu alana girebilen Wall Street protestocuları beraberlerinde çadır ve uyku tulumu getiremeseler de olumsuz hava şartlarına rağmen eylemlerinden vazgeçmiyor.

Gece boyunca polis gözetiminde parkta sabahlayan protestoculara günün ilk saatlerinden itibaren diğer eylemcilerden destek geldi. Yağmura rağmen Zuccotti Park'a gelen eylemciler polis kontrolünden geçerek içeri girdi. Bazı protestocularin geceyi burada uykusuz bir şekilde geçirmeleri nedeniyle hayli yorgun oldukları gözlendi.

Bir protestocu da aldiği alkolün etkisiyle bulunduğu beton bankta sızdı. Tırnakları ojeli erkek protestocu sağlık ekipleri, polis ve diger eylemcilerin müdahalelerine rağmen uzun süre uyandırılamadı.

Zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeden Zuccotti Parkı'ndan ayrılmayan protestocular yarın eylemlerinin 2. ayını kutlayacak.