Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Avrupa'da borç krizinin derinleşmesi, Çin'in bazı büyük kentlerinde konut fiyatlarının düşmesi ve Çin'de kötü kredi riskinin artmasının etkisi ile değer kaybetti. Bu hareket sonucu, gösterge endeks son iki ayın en kötü haftalık performansını göstermeye hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.6 düşerek, Mumbai saati ile 11:54'te 936.44 puana geriledi. Endeks bu hafta yüzde 3.6 geriledi ve 23 Eylül ile biten haftadan bu yana en kötü performansını gösteriyor. Güney Kore, Tayvan, ve Hindistan Borsalarının gösterge endeksleri, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Avrupa Merkez Bankası'nı krize çare olarak kullanma teklifini reddetmesinin ardından en az yüzde 1.5'lik düşüşler gerçekleştirdi.

Industrial & Commercial Bank of China Ltd., Şanghay dahil bazı büyük Çin kentlerinde konut fiyatlarının düşmesi ve Çin'de bankacılık regülatörünün yerel yönetimler tarafından desteklenen bazı projelerde fonların bitebileceği uyarısında bulunduğu haberlerinin etkisi ile, Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi'ndeki banka hisselerindeki düşüşlere öncülük etti.

Mumbai'de IDBI Federal Life Insurance Co.'dan kıdemli yatırım yetkilisi Aneesh Srivastava, "Piyasa, dünya ekonomisinin karşı karşıya olduğu riskleri fiyatlıyor" dedi ve "Gelişen piyasalarda yavaşlayan büyüme, Avrupa'dan kaynaklanan sorunlara ek oluşturuyor ve yatırımcı bekleyişlerini olumsuz etkiliyor" değerlendirmesinde bulundu.