Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yıldız Savaşları film serisinin kötü karakteri Darth Vader, Ukrayna'da "karanlık tarafa geçtiğini" iddia ettiği yerel yönetimden, "uzay gemisini park etmek için" toprak talep etti.

Odessa Belediyesi'nin, kıyı şeridindeki arazileri bazı kişilere bedava dağıtmasının ardından Belediye Sarayı'na gelen Darth Vader kostümlü kişi, kapıda bekleyen güvenlik görevlilerine kendisini "Ben Darth Vader, İmparator Palpatine'in sağ kolu" diye tanıttı.

Darth Vader kostümlü başvuru sahibi, "Çok sayıda yöneticinin ve Belediye Başkanı'nın karanlık tarafa geçtiğini biliyorum. Ben de, uzay gemim için toprak istiyorum" dedi.

Uzun bir şaşkınlığın ardından görevliler, protestocunun başındaki miğferi çıkarması ve kimliğini göstermesi şartıyla dilekçesini teslim aldı.

Belediye Başkanının sözcüsü, başvurunun işleme konulduğunu ve değerlendirileceğini belirtti. Sözcü, "Biz karanlık tarafta değiliz, biz ışıktan yana insanlarız" diye konuştu.

Belediye yönetiminin, toprak bağışının yanlış bir karara dayandığını ancak henüz bu kararın iptal edilmediğini belirtiyor.

Darth Vader'ın belediye ziyaretinin görüntüleri, video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlandı.