Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa'nın, Euro Bölgesinin mali birliğine ilişkin konuşan Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, bu birliğin ilk adımını atmak için anlaşmaların 24 ayda değiştirilebileceğini söyledi.

Schauble, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Frankfurt'taki merkezinde düzenlenen Bankacılık Konferansında yaptığı konuşmada, yönetişimin yeni şekli üzerinde gerekli yapıların oluşturulması için çalışılması gerektiğine dikkat çekti ve ortak mali politikalar olmadan para birliğinin sorun yarattığını vurguladı.

İstikrar Paktının yetersizliğinin ortaya çıktığını ifade eden Schauble, Euro Bölgesinde yapısal ve kurumsal reformların devam etmesi için gösterilen çabalar konusunda rehavete kapılmama uyarısında bulunarak, ''Çünkü, kriz henüz sona ermedi, aksine yoğunlaştı'' dedi.

Schauble, finansal krize yol açan hataların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayarak, borç krizinin yayılmasını önlemek için Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) daha fazla finansal müdahalede bulunmasına yönelik baskılara karşı olduğunu ifade etti.