Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Teknik analizlere göre, dolar, 83.50-85.50 yen seviyelerindeki temel direnç seviyelerini aşması durumunda, yüzde 20 değerlenerek 94 yene kadar yükselebilir.

Eliott Dalgası teorisini referans alarak, ABD dolarının, " temel döngü değişikliği" trendine girmesiyle 18 ayın en yükseğine kadar çıkabileceğini belirten İsviçre'deki MIG Bank'ın teknik stratejistlerinden Ron William, ancak rallinin öncesinde doların savaş sonrası düşüklerine kadar gerileyebileceğini öngördü.

Dolar-yendeki, 40 yıllık uzun vadeli Elliott Dalgası döngüsünün, yukarı dönüşün eşiğinde olduğunu belirten William, 80.60 seviyesinin üzerinden kapanışın 83.50-85.50  seviyelerinin sinyalini verdiğini ve bunun 94 yen düzeyine kadar gidebileceğini söyledi.

Bu yıl yen karşısında yüzde 4.9 düşüş kaydeden dolar, dün 77.11 yenden işlem gördü. Dolar, yen karşısında en son 5 Mayıs 2010'da 94 yenden işlem görmüştü.

Elliott Dalgası Prensibi, yatırımcıların iyimser ve karamsarlığının sonuçları üzerindeki hareketlere odaklanıyor.

William, analizlerin şu anki dalganın Kasım ya da Aralık'ta sonlanacağına işaret ettiğini, bunun da doların o noktadan sonra değerlenebileceği anlamına geldiğini söuledi.

Dolar, 31 ekim'de 75.35 yen seviyelerine kadar gerileyerek, 2. Dünya Savaşı sonraki seviyelerine gerilemiş ve Japon yetkililerin müdahalesiyle sonuçlanmıştı.

Yeni bir düşüğün daha görülebileceğini, ancak bunun geçici olacağını belirten William, bu durumun temel trendde değişikliği de beraberinde getireceği tahmininde bulundu.