Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Analistlerin tatil döneminin başlangıcıyla alışverişlerin artacağını söylemesi üzerine, faizlerdeki 20 baz puanlık düşüşe ilişkin endişelerin doğrulanmamasıyla, ABD hazine tahvilleri düştü.

10 yıllık ABD haazine kağıtlarının getirisi bu ay, Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişelerle yatırımcıların ABD varlıklarına sığınması sonucunda 19 baz puan düşüş kaydetti. Faizler bu hafta da Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ortak tahvil seçeneğini masadan kaldırmasıyla geriledi.

ABD'de Şükran Günü'nün ertesi gününe denk gelen bu Cuma, ABD'de alışveriş sezonunun da başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Şu noktada ABD hazine tahvillerini destekleyecek hiçbir iştahın olmadığını belirten KBC Bank NV'nin araştırma müdürü Piet Lammens, "bugün ABD için özel bir gün. Piyasalar da son yukarı hareketin kalıcı olup olmadığını değerlendiriyor. Hazine tahvillerindeki yükselişin süreceğini sanmıyoruz, çünkü ABD'nin ekonomik durumu kötü değil" dedi.

10 yıllık ABD hazine kağıtlarının getirisi 4 baz puan artış kaydederek yüzde 1.93'te seyrediyor. Faizler 23 Kasım'da yüzde 1.87'e kadar gerileyerek, 23 Eylül'de kaydedilmiş ve rekor düşük seviye olan yüzde 1.67'ye yaklaştı. Tahvil faizleri bu hafta 9 baz puan geriledi.