Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, İtalya'nın özellikle dev boyutlara ulaşan borcu nedeniyle çok ciddi güçlüklerle karşı karşıya bulunduğunu ancak bunu aşabileceğini kaydetti.

Rehn, yaptığı konuşmada, kamu maliyesinin iyileştirilmesinin yanı sıra büyümeyi desteklemek için önemli tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu hedeflerin ulaşılabilir olduğunu ifade etti.

Kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı yüksek olan İtalya gibi kırılgan ülkelerin bu borcu azaltmaktan başka alternatifleri olmadığına işaret eden Rehn, İtalya'da son aylarda kaydedilen ilerlemeleri memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Olli Rehn, endişeleri yatıştırmak üzere İtalya'ya belirli bir takvimle birlikte iddialı reformlar açıklayarak vatandaşlarına ve piyasalara açık sinyal vermesi çağrısında bulundu.

Rehn ayrıca, Avrupa ekonomilerinin durgunluk döneminden geçtiğine dikkati çekerek, kamuoyunu inandırmak için Avro Bölgesi'nde yönetişimin ve mali birliğin güçlendirilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.