Advertisement
HABERLER ABONE OL

Mısır'da sivil yönetim isteyen muhalifler iktidardaki Yüksek Askeri Konsey'in yönetimi sivillere devretmesi için Tahrir Meydanı'nda yaptıkları gösteriler devam ediyor.

Tahrir Meydanı'ndaki muhaliflerden, "Askeri nizama son, Kahrolsun asker sultası, Tantavi git, Hürriyet istiyoruz ve Baradey başbakan" sloganları yükseliyor.

Meydanı dolduran binlerce kişi, askeri yönetim iktidarı bırakmadan kendilerinin de meydandan ayrılmayacağını dile getiriyor.

Meydana çadırlar kuran muhalifler aralarında topladıkları paralar ile göstericilerin, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Karnaval havasında geçen gösterilerde sol ve liberal gruplar etkin rol oynuyor.

İki gün öncesine kadar çatışmaların devam ettiği Muhammed Mahmud Caddesi'ni polis bariyerler ile kapattı. Meydandaki göstericilerden bazıları da bariyerlerin önününde durarak protestocuları Tahrir Meydanı'na yönlendiriyor.

Tahrir Meydanı'nda devam eden gösterilerin bir benzeri ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye ile İsmailiye kentinde devam ediyor.

Tahrir Meydanı'ndaki gösterilere Müslüman Kardeşler ve bazı sol partiler dışında, siyasetin ve toplumun tüm kesimlerinden destek var.

Meydan'dan Baradey sesleri yükselirken bir grup muhalif Yüksek Askeri Konsey tarafından hükümeti kurma görevi verilen eski Başbakan Kemal Genzuri'yi başbakanlık ve bakanlar kurulu binalarına sokmayacaklarını açıkladı.

Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu binaları önünde oturma eylemi yapan göstericiler, Kemal Genzuri'yi engelleyeceklerini söylediler.

İktidardaki Yüksek Askeri Konsey, devrim gençleri ile konuşmaya hazır olduğunu açıkladı fakat Tahrir Meydanı'nı dolduran binlerce gösterici bu öneriye sıcak bakmıyor.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, ertelenecek bir seçimin kanuni olmayacağını açıklarken, ülkede gösteriler sürerken Pazartesi günü seçimlerin yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Yüksek Askeri Konsey seçimlerin zamanında yapılacağını açıklarken, ülke genelinde seçimlerin erteleneceğine ilişkin kanı daha yaygın.

Abbasiye semtinde ordu yanlısı gösteri yapanlar ise askeri yönetimin geçiş döneminde ülke güvenliği için sağlıklı olacağını savunuyorlar.