Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF'nin İtalya'ya yardıma koştuğuna dair haberin ardından euro dolar karşısında yükselişe geçti, ETF'deki altın varlıkları rekor kırdı.

Külçe altının onsu yüzde 1.4 kadar artışla 1,707.13 dolardan işlem görürken Singapur'da yerel saatle 9.10'da 1,705.65 dolar oldu.New York Comex'te şubat teslimli altın vadelilerinin onsu yüzde 1.4 artışla 1,711.30 dolara yükseldi.  

"Dolar, son zamanlarda altın fiyatlarında ana faktör olarak boy gösteriyor." diyen National Australia Bank ekonomisti Alexandra Knight "Belirsizlikler sürerken Avrupa üstündeki korku bulutları da kalkmayacak ki bu da daha yüksek altın fiyatları demek." yorumunda bulundu.

La Stampa'da yer alan IMF'nin borç batağındaki İtalya'ya 600 milyar euro (794 dolar) yardımda bulunacağı haberinin ardından euro değer kazandı. Gazetenin kaynak göstermeden sunduğu habere göre yardım İtalya Başbakanı Mario Monti'ye reformlarını uygulayabilmesi için verilecek. 27 kasım pazar günü çıkan haberin ardından IMF, bu sabah haberi yalanlayarak İtalya ile görüşme halinde olmadıklarını açıkladı.

Bloomberg'in derlediği verilere göre ETF'deki altın varlıkları 25 kasım tarihinde 2,350.959 metrik ton ile rekor kırdı. Altın varlıkları eylül ayından beri yüzde 4.6 genişledi.